Velkommen til familien fra Vrensted.

... i Danmark og USA

😀 Velkomst...

  Artikler...

  Vrensted...

  English...

Besøg hos Eva…

af | jan 23, 2020 | Familie i USA | 0 Kommentarer

I Eva’s lejlighed fik jeg et værelse, hvor der var blomster til mig. På sengen lå der et quiltet sengetæppe med deres familietræ. Hvert familiemedlem har lavet sin egen firkant. Dette tæppe havde været en gave til Eva og Paul fra børn og børnebørn.


Kortet på blomsterne bød mig velkommen og det var også, hvad jeg følte mig.

Inden vi gik i seng den første aften, sad jeg sammen med Eva og delte en øl. Vi fik talt sammen om både Pauls og min mors død. Eva fortalte om sine børn og jeg fortalte om min familie.

  1. dag hos Eva…

Vi kørte i Evas bil ud af Valley City til en lang lige grusvej ud på prærien. Pludselig var vi ved Ringsaker kirkegård. Den ligger langt ude på landet på markerne og er lille. Her er ikke mange grave, men bl.a. Paul Andrew Pedersen er begravet her. Jeg tog nogle billeder af Eva ved graven. Der er en famliegravsten med “Pedersen” familien. Her skal også Eva begraves engang. Pauls første kone, Ruth(Evas søster), er også begravet her.

Derefter kører vi videre ud på prærien. Vi drejer ned af en anden lige grusvej til farmen, hvor Evas søn, Bertel, bor. Bertel er den eneste farmer i familien idag. Han har overtaget denne farm efter forældrene. Her er de fleste af Evas børn født.

Bertel dyrker markerne med soyabønner, hvede og majs. Han har også meget kødkvæg gående på forskellige græsarealer – ret langt fra farmen.

Diana, Bertels kone, har en køkkenhave med grøntsager. Hendes grøntsager, frugt, hjemmelavet syltetøj og pickles sælges på et marked en gang om ugen.

Eva og jeg spiser middagsmad hos Bertel og Diana. Herefter kører Eva hjem og jeg bliver på farmen for at deltage lidt i farmerlivet. Bertel tager mig med ud i markerne, hvor vi ser tre majetærskere høste på en gang i den samme mark. Det er soyabønner der høstes nu. Hvedehøsten er overstået og det er ved at være den sidste mark med soyabønnerne.

Vi kører i Bertels store lastbil (truck) til kornsiloen og afleverer et læs soyabønner. Det er en lang tur og hos kornfirmaet viser de mig “the elevator” og hvordan de tager prøver af soyabønnerne og hvad de undersøger for. Afregningen er vist god og Bertel er glad. Nu mangler Bertel bare majshøsten.

Senere kører vi ud for at tælle og tilse kvæg i to indhegninger. Vi skal se om de har vand og kalvene foder i nogel specielle bokse. Kvæget skal tælles for at se, om der nogle med skader eller sygdomme
Diana fortæller om deres liv på farmen og om deres familie, børn og børnebørn.

Herefter kører vi rundt i området og de viser mig et rekreativt område, hvor der kan camperes. Her er en lille bæk og nogle bakker, hvilket er usædvanligt på prærien. Vi besøger også deres kirke og de fortæller lidt om kirkelivet og lokalsamfundet hos dem.

Vi spiser pizza i Valley City, før de kører mig hjem bl Eva. Efter at Bertel og Diana er kørt, deler Eva og jeg igen en øl inden sengetid og taler om dagen der gik og livet i almindelighed. Det er meget hyggeligt og dejligt, at være hos Eva.

I morgen skal jeg på tur til South Dakota sammen med Eva og Gerald. Vi skal overnatte hos Liljegrens og jeg er spændt på turen.

image_print