Velkommen til familien fra Vrensted.

... i Danmark og USA

😀 Velkomst...

  Artikler...

  Vrensted...

  English...

Nekrolog Else Marie Pedersen…

af | jan 24, 2020 | Familie i Danmark | 0 Kommentarer

 

Min fars, Christen Thomsen Christensen, søster… Else Marie Pedersen, Baunen 7 B, Ingstrup, 91 år.

Else Marie Pedersen var født på Vrensted egnen, hvor hun voksede op i en søskendeflok på tolv. Som ung pige kom hun ud at tjene og var flere steder.

På en gård blev hun gode venner med en ung medtjener, der hed Aksel Chr. Pedersen, som også var fra Vrenstedområdet. Inden de giftede sig omkring 2.verdenskrigs start, havde Else Pedersen et ophold på en husholdningsskole.
De bosatte sig på en landejendom på en landejendom ved Vrensted. I fællesskab drev parret det blandede landbrug, hvor Else Pedersen ofte var med ved markarbejdet.

Da familien blev udvidet med seks børn, blev der nok for Else Pedersen at tage vare på med at passe børnene, haven og husholdningen. Under krigen, hvor det næsten ikke var muligt at købe tøj, syede og omsyede Else Pedersen selv tøjet til børnene, ligesom hun også var flittig med strikkepindene. Hun blev ikke kun en god mor, men også en dygtig husmor, der forstod at anvende havens afgrøder og at holde orden omkring sig. Senere hæklede Else Pedersen fine duge og flakoner samt en dåbskjole, som bør­nebørnene benyttede.

Else Pedersen var et stilfærdigt menneske, men med lune, og med sine meninger om tingene. I hjemmet
blev den store familie og gode naboer mødt med gæstfrihed, og der var altid plads til alle. Familien var det helt centrale i tilværelsen for Else Pedersen, og da børne- og oldebørn kom til, var hun altid parat og foraøjet over at være sammen med dem.

I 1972 solgte parret ejendommen og købte hus i Ingstrup, hvor Else Pedersen i 1986 mistede sin mand, men klarede sig i huset indtil hun, i 1997 flyttede i en mindre bolig. I 2009 oplevede hun igen sorgen, da hun mistede sin ældste søn.

Else Pedersen var fortsat åndsfrisk, men gennem et par år blev hendes udfoldelser hæmmet af et tiltagende dårligt syn, så hun derfor måtte have hjemmehjælp. Desuden blev hun det sidste halve år ret gangbesværet.

Else Pedersen døde efter en uges sygehusindlæggelse og efterlader børnene, Nelly i Saltum, Inga i Ingstrup, Ninna i Hjørring, Grethe i Nørresundby og Povl i V. Hjermitslev, foruden svigerbørn, tolv børnebørn og tolv oldebørn.

 

image_print