Velkommen til familien fra Vrensted.

... i Danmark og USA

😀 Velkomst...

  Artikler...

  Vrensted...

  English...

Mads Jørgen(Georg) Filholm…

af | jan 31, 2020 | Familie i USA | 0 Kommentarer

 

Mads Jørgen(George) født den 28. Februar 1885? I Vrensted Danmark.

Han blev inspireret af en pioner fra South Dakota, som var hjemme og besøge sit hjemland. Han fortalte George, at folk som ham var der stor efterspørgsel på i Amerika, da George var så god til at håndtere heste.

I en alder på 14 år kom Mads Jørgen til Amerika og fandt arbejde nær til White, South Dakota. Først arbejdede Mads Jørgen for Ross Madsen, som havde en af de arealmæssigt største farme med mange heste.

George fik sit amerikanske statsborgerskab gennem sin militær uddannelse ved WWL.

Den 4. Oktober giftede Mads Jørgen sig med Charlotte Smidth i St. John`s katolske kirke i White. Charlotte var den ældste datter af John L. Og Nora Smidt, som havde en farm nord for White. George og Charlotte drev landbrug i Brookings County i mange år. De opfostrede tre døtre og tre sønner.

Geraldine blev født den 16. Oktober 1921. Hun giftede sig med Chris Jensen fra Bruce i december 1944. De har tre børn: Chris Jr., hans kone og tre sønner bor i Mitcheel, hvor han arbejdede indenfor The National Guards. Joe, hans kone og tre børn driver The Wagon Wheel Resert i Oakweed Lake, Mery, hendes mand og deres tre børn driver landbrug i Nunda området. Chris og Gerry bor på Reliance, S.D., hvor hun er lærer på Lower Brule Indian Reservation.

Genevieve blev født 23. September 1923. Hun blev gift med Jens Holm i 1946, han var også barnefødt i Vrensred, Danmark. De drev landbrug i Aurora og opfostrede fire børn: Mary, hendes mand Jerry Nelson og deres otte børn i Aurora, Dan, hans kone Deanna Totten, Norris S.D. bor i Wonderland Homes bygninger nær Fiedmint. De mistede desværre en lille datter på 18 måneder (Heather) i 1978, men finder stor glæde ved at have adopteret en lille søn. Jens Jr., hans kone (colleen Brower, Walsy) og deres unge søn Jeremy bor på Hope Farm syd for Aurora, Todd den yngste søn bor hjemme hos Jens Jr. Og Genewieve i Brookings.

James blev gift med Margaret Wroomen fra Eagle Butte og arbejdede som mekaniker i Brookings, hvor fem børn blev født. Efter fødslen af den yngste flyttede familien til New Underwood, hvor Jim arbejdede på Ellsworth Air Base indtil helbredet tvang ham til at stoppe. Deres datter Diane, hendes mand Bill Tines fra Wall og deres to børn bor i New Underwood, deres datter Donna, sygeplejerske bor og arbejder i Sturgis; deres datter Debbie, hendes mand Danny Niles og deres tre døtre bor i Jacksonville, Arkansas; deres to sønner, Dale og Duane bor og arbejder i Wyoming. Margaret bor stadig i New Underwood, mens Jim sværger til sin hytte i den barske Spearfish Canyon, -et af hans ynglingssteder.

Larretta giftede sig med Art Quinn fra Timber Lake i 1946 og de har en søn, Bob, som bor i San Francisco. Laretta bor i Kotsebue, Alaska, hvor hun har lavet et cv for Northwest Artie School District, som dækker 36.000 sq. Miles og har 11 isolerede skoler.

Douglas giftede sig med Sharon Rutton fra Astoria og de har fire børn. Deres datter , Jackie er gift med Jim McCord og de har en søn, Fabian. Deres fire sønner, Mike, Tony, Pat, Tal bor alle i Brookings. Douglas blev pensioneret fra politiet efter 24 års tjeneste, 18 af årene som chef. Sidder i byrådet og har en genbrugsbutik i Brookings.

David giftede sig med Ruth Jefferies, datter af Jerry og Alma Jefferies. Dette ægteskab endte med skilsmisse, deres to sønner, Mark og Tom bor og arbejder begge to i Ruron, hvor Dave giftede sig igen og arbejder som bilsælger.

Efter at George og Charlotte opgav landbruget , arbejdede George i otte år på SDSU og tolv år ved Brookings vejvæsens udviklings afdeling. Charlotte døde i 1962. George, som ikke længere var i stand til at bo alene, boede hos sin datter Genewieve indtil sin død som firs årrig i 1975. George og Charlotte er ligger begravede på Calvary Cemetary i Brookings.

 

image_print