Velkommen til familien fra Vrensted.

... i Danmark og USA

😀 Velkomst...

  Artikler...

  Vrensted...

  English...

Min mor…

af | feb 9, 2020 | Vigtige personer | 0 Kommentarer

 

Min mor Minna Christensen, født Nielsen den 05-08-1923 på Baadstedhede ved Vrensted. Hendes forældre var Kristine og Niels Lassen Nielsen.

 

Hun var den yngste af en børneflok på fire. Boede som barn sammen med søskende, forældre, faster og bedstefar (Lars Peter Vestergaard). Gik i Vrensted by skole.

Hun blev gift med min far, Christen Thomsen Christensen, den 26-11-1943 i Vrensted kirke.

På grund af krigen var det svært at skaffe en brudekjole. Minna var meget lille af størrelse, og heldigvis var der en enkelt hvid konfirmationskjole til salg, den blev hendes brudekjole.

Deres første hjem var ved Rørbæk på Baadstedhede. Huset var et nyere og godt hus. Der var ikke langt til Minnas hjem på Baadstedhede, hvor forældrene og hendes søster og svoger boede. Hver dag kunne hun gå eller cykle hjem til familien. De tre første børn, Kjeld, Elin og Erling blev født her.

Erling, som var syg, blev indlagt på Hjørring sygehus. Min mor kunne kun af og til besøge ham. Desværre døde han i en alder på kun ca. 6 måneder på sygehuset. Erling blev begravet på Vrensted kirkegård.

Da de skulle flytte til Filholm, var der mere jord, som skulle passes, men selve huset var i en ringe stand. Efter hvad min mor har fortalt, så var huset meget gammelt og utroligt beskidt. Hun var meget ked af at skulle flytte fra det dejlige hus ved Rørbæk. Svigerinderne og hendes søster, Marie, hjalp til med at gøre rent i Filholm, og senere blev Minna meget glad for at bo i Filholm. Der var nogle gode naboer. Her blev Bente og jeg født.

Kjeld, Elin og Bente gik i Thise Nordre skole hos lærer Nielsen. Thise byskole blev bygget, og Bente fortsatte med at gå i skole her. Jeg gik også i Thise skole.

Min mor fik sit første job, da jeg var begyndt at gå i skole. Det var i privaten hos købmanden i Tømmerby. Pengene kunne hun bruge til ting, hun manglede eller havde lyst til at købe. Dette var en stor luksus. Hun arbejdede en gang om ugen, og det var i få timer.

Da vi var flyttet til Ingstrup, fik min mor arbejde med at gøre rent på kommunekontoret, og hurtigt blev hun ansat som hjemmehjælper. Hun cyklede rundt til de ældre, barselskvinder og syge. Hun arbejdede både i Ingstrup og oplandet omkring Ingstrup.

Det var en stor oplevelse for min mor at komme på hjemmehjælperkursus i Nr. Sundby og lære noget om sit fag. Hun var hjemmehjælper i mange år, men på grund af dårlig ryg, blev hun nød til at stoppe.

Da min far døde i 1988, købte hun en ny andelsbolig på Præstegårdsvej i Ingstrup. Her boede hun indtil sin død i 2005. Hun blev aktiv i pensionistforeningen i Ingstrup og nåede at komme på højskole og var på mange rejser med foreningen. Bl.a var de flere gange i Tyskland og Moseldalen.

Altid havde hun gang i strikkepindene og var med i Nørklekluppen i Ingstrup. Her producerede de alt muligt håndarbejde til forskellige velgørende formål, bl.a. Mother Theresa og Røde Kors.

Min mor var rask og rørig, indtil ca. 2 måneder før hun døde i sit hjem den 28-05-2005. Hun er begravet i Brønderslev ved siden af min far.

Min mor fik 8 børnebørn og 10 oldebørn. Disse børn betød utroligt meget for hende, og især var det en stor oplevelse for hende at få 3 oldebørn på få uger.

Relaterede artikler:
Min far
Bertel Marinus Pedersen
Niels Lassen Nielsen
Tim og Niels Lassen Nielsen
Niels Lassens bryllupssang

Til Top…

 

image_print