Velkommen til familien fra Vrensted.

... i Danmark og USA

😀 Velkomst...

  Artikler...

  Vrensted...

  English...

Lørdag i Valley City…

af | feb 5, 2020 | Gittes rejsebeskrivelser | 0 Kommentarer

 

Lørdag i Valley City 15-10-2005…

I dag er det lørdag og det var meningen, at vi skulle en tur til Minnesota til Diane og Jacks “Lakehouse” der, men planerne blev ændret. Der sker flere ting her i byen – bl.a. en “Home coming” parade for baseballholdet på highshool.

Diana hentede mig, og vi var først på hendes kontor, hvor jeg kunne sende mails. Derefter var vi rundt i Valley City og i nogle butikker. Vi mødtes med flere af de andre familimedlemmer på hovedgaden. Her begyndte paraden med fuld musik. De fleste forretninger, firmaer, skoler, daginstitutioner og alle sportshold havde klædt sig ud og pyntet køretøjer til paraden.

Folk stillede sig op langs ruten og deltagerne kastede slik ud til børnene. Det er en lang parade, og der er gjort meget ud af pynten.

Paraden skal give held og lykke til det lokale baseball hold og reklamere for de forskellige erhverv.

Nu skal vi spise frokost på en lille restaurant som Lynn kender. Diana skal til Fargo og passe sine børnebørn, hun kører mig derfor over til Beth og Gerald. Vi sidder lige og får en kop kaffe sammen inden deres datter, Lynn, og jeg kører til vores frokostaftale. Det er i et lille træparcelhus og hedder “Another time”. Her venter Dorothy og Curtis på os. Det er et speciel sted, hvor ikke 2 tallerkener er ens. Alt er genbrug og gammelt, selv servietterne. Maden er fin og god.

Efter frokost tager Lynn mig med på Valley Citys lokal historiske museum. Her møder vi lederen, og da han hører, at jeg er fra Danmark, og at vi er interesserede, giver han den hele armen med at fortælle og vise alt frem. Det er så spændende, at tiden flyver afsted. Her er mange ting fra nybyggertiden, hvor mange kulturer blev blandet. Også mange lokale ting fra Valley Citys begyndelse og frem til nu. Her er også fossiler fra tiden, hvor der levede dinosaurus. Selv Lynn var overrasket, over så god en rundvisning vi fik.

Så efter dette ville Lynn vise mig en “Antic Shop”. Her er rigtig mange “Antic Shops”. Herhjemme kalder vi det for “genbrugsbutikker”. Her er de bare kæmpestore – på størrelse med sportshaller i flere etager. Her er store muligheder for at købe alt alt mellem himmel og jord, hvis man lige mangler en eller anden dims.

Dorethy har spurgt, om vi vil med ud at gå en tur inden aften. Vi henter Lynns hund og mødes med Dorothy hos Eva. Vi går ud til floden Chienne, som løber gennem Valley City. Der er mange broer over floden og her er pænt. De viser rundt på det lokale college, hvor både Dorothy og Lynn har gået. Vi ser de fleste seværdigheder i byen og slutter af med at spise suppe hos Eva.

Aftenen er endnu ung, synes Eva og foreslår, at vi alle besøger Axel og Clara. Kl. er 20.00, og vi kører over til dem og hilser på sønnen Wayne. Han er hjemme for at være med til festen i morgen.

Det blev sent inden Eva og jeg deler vores øl og kommer i seng.

Relaterede artikler:
Rockey Mountains

Turen til South Dakota
Fest i Valley City
Besøg hos Kirsten i Boise
Min tid Hos Tim i Eugene
Sidste del af rejsen

 

image_print