Velkommen til familien fra Vrensted.

... i Danmark og USA

😀 Velkomst...

  Artikler...

  Vrensted...

  English...

Min tid hos Tim i Eugene…

af | feb 5, 2020 | Gittes rejsebeskrivelser | 0 Kommentarer

 

19-10-2005 kl 19.15 landede mit fly i Eugene Lufthavn.

Ankom til mit motel kl ca 20.00 og jeg forsøgte at ringe til Tim, men han svarede ikke. 2 minutter senere bankede han på min dør, så han havde været undervejs, da jeg ringede til ham. Det var dejligt at se ham, og jeg tror, at vi begge nød at kunne tale dansk. Aftenen gik med at snakke, og vi aftalte at mødes næste dag kl 15.30, når Tim havde fri fra skole.

20-10-2005…

Jeg havde fået et kort af Tim over byen og et over universitetet. Tim havde vist mig på kortet, hvor universitets biblioteket lå, og der ville jeg kunne låne en pc og skrive mails. Der var ca 10 minutters gang til biblioteket og selve universitets området var meget smukt. Jeg fik mailet rundt til familien både hjemme og i USA. Næste skridt var at finde en frisør og blive klippet. I byen fandt jeg en frisør og blev klippet, før jeg spiste frokost på en restaurant. Mødte Tim til aftalt tid og vi går hjem til Tim, så jeg kan se, hvordan han bor. Jeg hilser på Stewe, Tims roommade. Vi spiser aftensmad et sted, som er omtalt i Tims store bog om Oregon. Stedet hedder “Thissles and Whissels”, og der serveres kun fish and chips der. Det er et specielt sted, og vi kan se og smage, at det er god og frisk fisk. Tilbage på mit motelværelse ser vi på alle de papirer jeg har samlet på turen indtil nu.

21-10-2005…

Dagen starter med et besøg på biblioteket og sende mail og rejseplan til hjemmesiden. Kl 11.00 kom Tim, og vi ville se på bustider on-line. Vi er ved at planlægge en tur til stillehavskysten. Det blev vi ikke klogere af. Tim har en veninde fra Portland, og hun inviterer Tim og jeg med på en tur i sin bil til Portland på lørdag d. 22.10

22-10-2005…

Tur til Portland med Danny, en anden veninde, Tim og jeg. Først kørte vi nord på til et stort vandfald uden for Portland. Det var imponerende stort, Multhanah vandfaldet, og er det 2. største i Oregon. Derefer parkerede vi bilen i en forstad til Portland og tog sporvognen til centrum. Her var vi til lørdagsmarked og rundt at se forskellige seværdigheder. Vi besøgte også en kæmpestor boghandel. Her er det meget brugt at sælge både brugte og nye bøger sammen. Du kan vælge, om det skal være et brugt eller nyt eksemplar af en bog. Vi spiste aftensmad i Dannys forældres hus og kørte tilbage til Eugene samme aften.

23-10-2005…

Vi mødtes til brunch på Tims “Dining Hall”, og her er mad efter alle kunstens regler, så vi spiser, alt hvad vi kan. Vi ser den gamle nybygger kirkegård bag universitetet. I en gammel kirke er der nu indrettet en biograf. Her går vi ind og ser “Grizzly man” en halvdokumentarisk film. Ved sidenaf biografen er et lille værtshus, som Tim kender. Her går vi ind og kommer hurtigt i kontakt med nogle gamle Vietnam Veteraner.

24-10-2005…

Flytter til et nyt motel i dag kl 11.00. Dette Timbers Motel ligger downtown og koster kun det halve af, hvad jeg har betalt de første dage. Vi spiser aftensmad sammen på en restautant denne aften.

25-10-2005…

Var med Tim til en sociologi forelæsning på universitetet. Tim går hjem for at læse til eksamen, og jeg besøger et hus med garn, strikkeopskrifter og workshops med strikning.

26-10-2005…

I dag er Tim til eksamen, og vi fejrer det på en restaurant med et par store bøffer. Tidligere på dagen havde jeg været med bussen ud til et stort indkøbscenter. Her så jeg en dyrehandel med små hundehvalpe til salg. Hvalpene sad alene i små bure med priser på!

27-10-2005…

Jeg får vasket tøj hos Tim og vi spiser en stor frokost i Tims “Dining Hall”. Kl 17 skal vi køre med greyhoundbussen ud til Stillehavs kysten til en lille by, der hedder Florence. Vi har ikke bestilt værelse derude, og det eneste vi ved er, at vi skal med bussen hjem kl 14.45 i morgen. Greyhound bussen er forsinket, og der blev hurtigt mørkt, da vi kørte ud af Eugene. Det begyndte at regne, og undervejs så vi en skovbrand. Kl 20.00 blev vi sat af bussen i Florence i mørke og et frygteligt regnvejr. Først ville vi købe regnslag – det lykkedes lige inden lukketid. Derefter fandt vi et motel, hvor vi kunne bo. Det var mere vanskeligt at få aftensmad. Vi nåede lige at få en burger inden også denne restaurant lukkede. Vi var nærmest de eneste folk i byen på denne tid og i det forfærdelige vejr.

Vi købte et stort krus kaffe i en 7eleven butik og gik med dette i hånden ud af den mørke landevej mod Stillehavet. Pga. mørke så vi ikke havet, men vi HØRTE det. Tilbage på motellet fik vi tørret vores tøj og sov godt til næste dag.

28-10-2005…

Efter morgenmad går vi på sightseeing i byen Florence. Derefter bestiller vi en taxa til at køre os til Heceta Lighthouse. Det er et berømt lysfyr ca 11 km nord for Florence. Vi ser lysfyret og får taget nogle flotte billeder. Næste stop er ved en søløvehule dybt nede i klipperne. For at komme fra lysfyret til søløvehulen må vi gå gennem en tunnel. Tunnellen er smal og ikke beregnet til fodgængere. Vi kommer igennem med livet i behold – selv om det var tæt på at vi blev torpederet af en stor truck. Turen ned i søløvehulen var spændende, men der var ingen søløver lige den dag. Det er verdens største underjordiske klippehule. Tilbage i florence har vi lige tid til frokost inden greyhound bussen kommer. Vi er i god tid ved busstoppestedet og belaver os på ventetid, da vores erfaring siger os, at bussen nok ikke kommer til tiden. Efter et stykke tid får vi at vide at bussen kørte FØR tid, og der går ikke lierer busser i dag. Vi vælger at tage en taxa og lade Bedste betale. På denne måde kommer vi tilbage til Eugene efter en god og spændende tur.

29-10-2005…

Vi fik i dag refunderet prisen på vores greyhound billet. Derefter gik vi på “farmers market” – det er et lørdagsmarked, hvor der sælges alt. Det er halloween weekend, og hele byen er klædt ud til denne festaften.

30-10-2005…

I dag går Danny, Tim og jeg i kirke. Der er en stor flot kirke i Eugene. Vi spiser brunch sammen, og vi går på kunstmuseum bagefter. Her er en udstilling med asiatisk kunst. Jeg besøger tilsidst universitetets naturhistoriske museum.

31-10-2005…

Sidste dag i Eugene, så jeg pakker mine ting sammen og bestiller en taxa til at køre mig på togstationen. På togstationen møder jeg Tim, og vi tilbringer de sidste timer sammen i Eugene med at se på byen og få lidt mad. Det har været nogle dejlige dage i Eugene sammen med Tim. Så går det videre med toget Coast Starlight til Los Angeles.

Relaterede artikler:
Rockey Mountains

Turen til South Dakota
Fest i Valley City
Turen til hovedstaden
Lørdag i Valley City
Besøg hos Kirsten i Boise
Sidste del af rejsen

 

image_print