Velkommen til familien fra Vrensted.

... i Danmark og USA

😀 Velkomst...

  Artikler...

  Vrensted...

  English...

Rockey Mountains…

af | feb 5, 2020 | Gittes rejsebeskrivelser | 0 Kommentarer

Rockey Mountains…

 

Tim, Engelsk på universitetet i Eugene i Oregon, USA.

Paul Andrew Pedersen’s efterkommere. De er spredt over flere stater, og dem ville jeg selvfølgelig også gerne møde.

Michelle Halley og Diana Bjerke, at jeg ville komme en tur.

Niels Lassen Nielsen boede som ung nogle år (1896 – 1911) i Volga området i South Dakota. Det er ikke så meget, jeg ved om Niels Lassens liv der, men han havde en saloon. Derfor ville jeg besøge denne by og måske finde ud af mere om min bedstefar.

Michelle Halley svarede tilbage, at jeg ville være velkommen, og så begyndte jeg at planlægge turen og bestilte billetter. Turen startede den 5.oktober og jeg kom hjem den 4. november.

Rejste fra Aalborg d.5.10 over Billund og Frankfurt til Denver i Colorado.

Her besøgte jeg min grankusines datter, Michelle, hendes mand og også min grandkusines søn, Mark. Vi var på nogle fantastiske ture i Rocky Mountains og i og omkring Denver by. Den 1. dag var Michelle, Mark og jeg på tur oppe i Rocky Mountains. Her var fantastisk smukt. Her var mange gule aspetræer(efterårsløv) og højere oppe kun klipper med sne og is. Vi så bl.a. små guldminebyer, sølvminebyer og besøgte et skisportssted.

Bill og Michelle besøgte jeg en anden dag “Garden of Gods” og “Seven Falls”. “Garden of Gods” er et klippeområde med rustrøde klipper, der står op i lanskabet og danner nogle fantastiske figurer. En hedder “Kyssende kameler” og en anden “Sovende indianer”. Den mest berømte er nok “Balanceklippen” og jeg har nogle billeder herfra. “Seven Falls” er et vandfald inde i en klippekløft. Man kører langt ind i den smalle kløft og ender ved det store vandfald.

I dette område så vi også US-airforce academy. Men her må udlændinge ikke komme ind efter 11/9-2002.

Dan Pedersen, som viste sig at være min grandfætter. Jeg havde aldrig hørt om Dan, som er søn af Aksel, en bror til Paul Andrew Pedersen. Vi aftalte, at mødes i Denver. Vi mødtes en tidlig morgen, og jeg besøgte dem et par dage.

Marlee bor på en ranch i Rocky Mountians med deres heste, hund og kat. De har en fantastisk udsigt fra deres hus til bjergene, en sø og indhegningen til deres dyr. De rider ture i Rocky Mountains på deres heste og nyder naturen omkring dem. Under mit besøg var vi på ture højt oppe i bjergene. Vi passerede “The Continental Divide”, hvor smeltevand løber henholdsvis til Atlanterhavet og Stillehavet. Vi kørte så højt op vi kunne og gik yderlig ca. 1 km op. Det var meget hårdt i den tynde luft og det gjorde ondt i lungerne og den venstre arm. Det lykkedes for os alle tre at nå toppen og nyde udsigten. Vi var på flere ture i Estes Park og Rocky Mountians Nationalpark.

Det bedste var næsten bare at være hos Dan og Marlee, hjælpe med at fodre, strigle og gå ture med hestene. Vi hyggede os og kom til at kende hinanden ret godt. Det var meget sørgeligt at tage afsked med de to og jeg håber, at de vil komme til Danmark en dag.

Eunice, og hendes mand.

Eunice er engelsklærer på universitetet i Fargo og hun viste stolt rundt på universitetet.

Aksel. Han er en bror til Paul Andrew og er 91 år gammel. Aksel er fysisk en flot og frisk mand, men kan desværre være lidt forvirret. Han er gift med Clara, som er 88 år. Bortset fra dårlige øjne er hun også frisk og kører stadig bil.

Beth.

Eva kunne kende mig.

Relaterede artikler:
Turen til South Dakota

Fest i Valley City
Turen til hovedstaden
Lørdag i Valley City
Besøg hos Kirsten i Boise
Min tid Hos Tim i Eugene
Sidste del af rejsen