Velkommen til familien fra Vrensted.

... i Danmark og USA

😀 Velkomst...

  Artikler...

  Vrensted...

  English...

Turen til hovedstaden…

af | feb 5, 2020 | Gittes rejsebeskrivelser | 0 Kommentarer

 

Turen til hovedstaden

14-10-2005…

I dag går turen til Bismarch, hovedstaden i North Dakota. Jeg skal afsted sammen med Lynn, Geralds datter, Diane Bjerke og Dorothy. Lynn, som jeg ikke har mødt tidligere, henter mig hos Eva. Vi henter de andre to på farmen. Vi har også taget det store familialbum om Danmark med. Dette album ser vi i undervejs til Bismark. Det tager godt et par timer at køre til Bismark.

Første stop er regeringsbygningen, som også huser højesteretten. Det er en skyskraber, og vi får en guidet tur rundt i bygningen og ser hvor senatet samles. På øverste etage (31) er der en formidabel udsigt ud over prærien og Missurifloden. Derefter besøger vi et heritagemuseum, altså et kulturarvscenter. Her er udstillinger fra urtid til nutid. Vi koncentrerer os om tiden 1850 – 1950, -nybyggertiden. Det er en meget flot og stor udstilling.

Så er det blevet frokosttid og vi spiser i en restaurant i den nedlagte banegård. Her i hovedstaden er der ikke passagertog mere, kun godstog. Derfor er selve stationsbygningen lavet om til en restaurant.

Udenfor Bismarck er der et Fort Lincoln center. Her får vi først en meget interessant rundvisning i general Custers hjem. Her er cavaleri m.m. Et andet område er om de første indianere. Her blev vi vist rundt i indianernes landsby og for første gang ser jeg en “earthlodge”, det er indianernes store jordhuse.

Det sidste, vi ser her, er fortets udsigtsposter.

Nu er det ved at være aften og vi kører tilbage til Valley City, hvor vi har en aftale med resten af familien på en restaurant “Starlight”. Her spiser vi fisk, ørred fra den lokale Chienne flod.

Også denne dag slutter Eva og jeg med at dele en øl inden sengetid.

Relaterede artikler:
Rockey Mountains

Turen til South Dakota
Fest i Valley City
Lørdag i Valley City
Besøg hos Kirsten i Boise
Min tid Hos Tim i Eugene
Sidste del af rejsen

 

image_print